przepis na Wypasiona zupa pomidorowa na kilka dni
czas przygotowania

120 min

liczba wyświetlen

113

KOSZT 1 PORCJI: 3 zł

AUTOR: StudentkaGotuje45

Wypasiona zupa pomidorowa na kilka dni

Składniki

Woda
Marchewka
Por
Cebula
Pietruszka
Lubczyk
Ziele angielskie
Liść laurowy
Porcję rosołowe(1kg)
Koncentrat pomidorowy
5 pomidorów
Włoszczyzna(na tackach)
Sól i pieprz
4 torebki ryż
Vegeta
4 puszki pomidorów krojonych całych w zalewie



Sposób przygotowania

Przygotowanie:
wodę zagotować wrzucić porcję rosołową i gotować do miękkości.
Jarzyny umyć przygotować do obróbki wstępnej marchewkę obrać zetrzeć na tarcę o grubych oczkach. Pozostałe jarzyny por pokroić seler pokroić i wrzucić do zupy marchewkę wrzucić do zupy włoszczyznę pokroić w pokażną kostkę i wrzucić do wywaru.
Przygotowanie ponidorowej masy:
Rozgrzać patelnie podsmażyć na niej pomidory z puszki doprawić solą i pieprzem dorzucić świeże pomidory pokrojone w cząstki i smażyć do rozgotowania się pomidorów
I dorzucić do zupy doprawić przyprawami dodać koncentrat pomidorowy i lubczyk gotować do miękkości.
Cebulę obrać pokroić na cząstki podsmażyć na maśle dorzucić do zupy i gotować wsypać gotowany ryż i tłustą smietankę.
Podawać odrazu po przygotowaniu .
Zupa robiona wiele razy przepisz mojej prapra babci robiona w akademiku w Poznaniu wszyscy moi lokatorzy ją opierdzielili ze smakiem Polecam :D

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

Zupa,student,tanio

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER