przepis na Kartacze z mięsem
czas przygotowania

60 min

liczba wyświetlen

369

KOSZT 1 PORCJI: 4 zł

AUTOR: StudentkaGotuje45

Kartacze z mięsem

Składniki

1kg ziemniaków ugotowanych
1kg ziemniaków surowych
1 kg mięsa mielonego z szynki
4 cebule
Tymianek,majeranek,sól,pieprz
Mąka ziemniaczana,pszenna
Jajka (2)
Masło ,czosnek 3 ząbki
Do okraszenia:Boczek,cebulka

Sposób przygotowania

Farsz:
Cebulę umyć,obrać i pokroić w kostkę odstawić.Na rozgrzaną patelnie dodać masełko cebylkę,mięso przyprawy,3zmiażdżone ząbki czosnku smażyć do miekkości i zrumienienia.Odstawić
Ciasto:
Ziemniaki utrzeć na puree doprawić solą surowe ziemniaki zetrseć na tarcę i odcisnąć soki dodać do puree potek dodać mąkę ziemniaczaną,pszenną i jajko wyrobić i odstawić.
Ciepły farsz nadziewać tzw.wałek i sklejać gotować do około 10 minut podawać z podsmażonym boczkiem i cebulką.
Smacznego😁😁

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

Obiadek

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER