przepis na Zapiekanka pasterska
czas przygotowania

70 min

liczba wyświetlen

324

KOSZT 1 PORCJI: 3 zł

AUTOR: StudentkaGotuje45

Zapiekanka pasterska

Składniki

1kg mięsa mielonego z szynki
3 cebule
2 czerwone papryki
Pieczarki 300g
Pomidory w puszce całe(z Biedronki lub z Lidla)
Pieprsz,sól papryka słodka mielona,przyprawa do mięsa mielonego,cynamon
Puréé ziemniaczane:
1kg ziemniaków ugotowanych
3 żółtka
Pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania

Puréé:
Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Ziemniaki przerzucić do dużej miski dodać żółtka gałkę muszkatałową,sól i pieprz i ubić za pomocą ubijacza jednolite puszystą masę.
Oddstawić.
Sos mięsny:
Pieczarki umyć i oczyścić z ziemi pokroić w ćwiartki.Cebulę pokroić w kostkę paprykę w kostkę podsmażyć na maślę dodać mięso mielone,pomidory w puszce całe i koncentrat ponidorowy,doprawić do smaku i podsmażać aż do miękkości.Oddstawić.
Blachę wysmarować masłem układać warstwami puréé sos mięsny puréé posypać serem i piec około 35 minut aż do zrumienienia .Podawać z sałatką .Smacznego😁

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

Mięso,ser,ziemniaki

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER