przepis na Łazanki -Studenta
czas przygotowania

40 min

liczba wyświetlen

1881

KOSZT 1 PORCJI: 2 zł

AUTOR: StudentkaGotuje45

Łazanki -Studenta

Składniki

• 80 dag kapusty kiszonej
• 2 cebule
• 50 dag pieczarek
• 25 dag makaronu łazanki
• przyprawa uniwersalna Lewiatan
• sól
• pieprz mielony Lewiatan
• olej Lewiatan do smażenia

Sposób przygotowania

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na oleju, dodając odrobinę przyprawy uniwersalnej. Kapustę pokrój i gotuj do miękkości w niewielkiej ilości wody. Odcedź i dodaj do cebuli, dopraw do smaku i duś przez 10 15 min, mieszając od czasu do czasu. Pieczarki pokrój w plasterki, podsmaż na oleju, dopraw solą i pieprzem. Przełóż do kapusty i duś całość jeszcze ok. 10 min. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i połącz z kapustą. Dopraw do smaku.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

kapusta,pieczarki,cebula

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER