przepis na Domowy budyń czekoladowy
czas przygotowania

25 min

liczba wyświetlen

1964

KOSZT 1 PORCJI: 2 zł

AUTOR: StudentkaGotuje45

Domowy budyń czekoladowy

Składniki

2 żółtka
5 łyżeczek maki ziemniaczanej
200 ml mleka (lub więcej jak kto uważa)
Kakao
masło
cukier


Sposób przygotowania

1.Do rondelka wlewamy 200 ml mleka i czekamy aż się zagotuję.
2.Bierzemy małą szklankę dodajemy 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej 2 żółtka i kakao i cukier wszystko energicznie mieszamy.
3.Do gotującego się mleka dodajemy łyżeczkę masła i całą zawartość małego kubka (czyli to co w punkcie 2)
4.Mieszamy aż masa będzie gęsta.
Można też podawać z sosami;)
Smacznego!

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

mleko,Kakao

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER