przepis na naleśniki z fetą i szpinakiem
czas przygotowania

45 min

liczba wyświetlen

1918

KOSZT 1 PORCJI: 9 zł

AUTOR: przeszczepek

naleśniki z fetą i szpinakiem

Składniki

2 jajka
150 g mąki
250 ml mleka
woda mineralna lub zwykła woda
szczypta soli
jedna kostka fety
paczka szpinaku mrożonego
2 ząbki czosnku
łyżka masła

Sposób przygotowania

Naleśniki
Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować. Przed samym smażeniem dodać do ciasta wodę w takiej ilości aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta (około 1/2 - 3/4 szklanki). Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni teflonowej z cienkim dnem, na małej ilości masła lub oleju roślinnego.
Farsz
masło rozgrzać w garnku następnie dodać wyciśnięty czosnek a następnie rozmrożony szpinak po podgrzaniu odstawić na kilka minut i dodać fetę i zmiksować.
Naleśniki wypełnić farszem . Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego :)

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

jajka, feta, szpinak, mąka

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER