przepis na Szyszunie
czas przygotowania

1 min

liczba wyświetlen

5457

KOSZT 1 PORCJI: 1 zł

AUTOR: pralina

Szyszunie

Składniki

Masa krówkowa 200g
(mogą być krówki)
Ryż preparowany 100g

Sposób przygotowania

Do garnka wrzucamy masę krówkową, podgrzewamy aż się roztopi i dodajemy ryż, mieszamy. Konsystencja musi być taka, że jak weźmiemy na dużą łyżkę i położymy na talerzu szyszka nie będzie się rozpadać. Formujemy coś na kształt kulki i wkładamy do lodówki na pół godziny. Później wyciągamy, moczymy ręce i zbijamy żeby sięnie rozpadły i nabrały ładniejszego kształtu.
Smacznego:)

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

krówka, szyszki, karmel

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER