przepis na Chleb w panierce
czas przygotowania

10 min

liczba wyświetlen

2564

KOSZT 1 PORCJI: 2 zł

AUTOR: patkab91

Chleb w panierce

Składniki

Chleb, płatki owsiane, sól, pieprz, jajko, ketchup, olej

Sposób przygotowania

1) W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy sól, pieprz do smaku (można również jakieś inne przyprawy)
2) Na talerzyku obok rozgniatamy płatki owsiane
3) Zamaczamy kromkę chleba w jajku a następnie obtaczamy ją w płatkach
4) Tak przygotowaną kromkę chleba kładziemy na rozgrzaną patelnię i obsmażamy do uzyskania złocistej skórki
5) Wedle uznania możemy na tak przygotowaną kromkę ułożyć ser, pomidora, ketchup itp. Samo jednak smakuje równie dobrze

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

chleb, jajko

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER