przepis na Rafaello bez pieczenia
czas przygotowania

30 min

liczba wyświetlen

11756

KOSZT 1 PORCJI: 0 zł

AUTOR: gosiczny

Rafaello bez pieczenia

Składniki

*1 litr mleka
*pół szklanki cukru
*2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego(ja miałam bez dodatku cukru,ale przygotowując budynie,dodałam go)
*200g (kostka) masła 82% tłuszczu mlecznego
*2 opakowania wiórków kokosowych (2x100g)
*opakowanie krakersów/herbatników

Sposób przygotowania

Przepis znaleziony w Internecie,ale wypróbowany :).
Budynie przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gotowy budyń odstawiamy,aby wystygł.
Zimny budyń mieszamy z cukrem, wiórkami kokosowymi i miękkim masłem(z powodu niedyspozycji mojego miksera,masę mieszałam zwyczajnie drewnianą łyżką).
Przygotowujemy formę jak do keksa.Wykładamy ją folią aluminiową.Na zmianę układamy w niej masę i krakersy(warstwa masy,przełożona krakersami:)).
Wkładamy do lodówki,najlepiej na całą noc.

Najciekawsze: jedząc ciasto nie czuć,że dodane krakersy są słone.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

ciasto,rafaello,budyń,na zimno

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER