przepis na Makaron ze szpinakiem dla 2 osób
czas przygotowania

20 min

liczba wyświetlen

12746

KOSZT 1 PORCJI: 5 zł

AUTOR: gosiczny

Makaron ze szpinakiem dla 2 osób

Składniki

*szpinak mrożony (najlepiej do 0,5kg),ja kupuję w tesco,luzem, na wagę
*śmietana np.18%
*czosnek 5-6 ząbków
*makaron(świderki,kokardki,bądź inny)
*masło
*sól,pieprz

Sposób przygotowania

Gotujemy makaron (najlepiej al dente). W międzyczasie przygotowujemy szpinak. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy trochę masła, dodajemy szpinak (ja wcześniej wyciągam go z zamrażalnika,żeby trochę się ocieplił-szybciej się wtedy robi go na patelni). Kiedy szpinak będzie już gotowy dodajemy wyciśnięty/posiekany drobno czosnek, przyprawiamy. Po niedługim czasie dodajemy śmietanę (na taką porcję wystarczy pół dużego kubka). Mieszamy i jeszcze chwilę zostawiamy na patelni. Gotowy makaron wykładamy na talerze,a na wierz dodajemy nasz szpinak.

Może być też opcja: bez śmietany,za to z pomidorem,czosnkiem i cebulą.Też dobre :)

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

szpinak,makaron,czosnek,obiad,śmietana

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER