przepis na Marchewka gotowana
czas przygotowania

20 min

liczba wyświetlen

2072

KOSZT 1 PORCJI: 1 zł

AUTOR: patitka232

Marchewka gotowana

Składniki

2 marchewki
2 łyżki mąki
1,5 szklanki wody
1 łyżka margaryny
sól, cukier, vegeta do smaku

Sposób przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać margarynę i wsypać pokrojoną marchewkę, zalewając szklanką wody. Dodać sól i vegete. Gotować, aż marchewka zmięknie.
Do pół szklanki wody, wsypać 2 łyżki mąki. Dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Dodać do marchewki wraz z 2-3 łyżeczkami cukru (można dodawać stopniowo w celu uzyskania odpowiedniego smaku). Najlepiej smakuję z ziemniakami i jajkiem sadzonym.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

marchewka, sos, do ziemniaków

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER