przepis na raczki
czas przygotowania

10 min

liczba wyświetlen

2707

KOSZT 1 PORCJI: 4 zł

AUTOR: piece_of_mind

raczki

Składniki

4 parówki
2 cebule
ser żółty
keczup
sól, pieprz
olej lub margaryna

Sposób przygotowania

Parówki kroimy na połówki, z każdej strony końce nacinamy na krzyż. Cebulę kroimy w półplasterki, smażymy na oleju (lub margarynie;)w głębokim naczyniu. Kiedy cebula się zeszkli, dodać parówki, smażyć aż końce się rozejdą i lekko zrumienią. Dodać keczup, dokładnie wymieszać, wsypać starty żółty ser, doprawić wg uznania. Podawać z pieczywem lub solo na ciepło.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

parówki, ser żółty, na ciepło

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER