przepis na Kapłon
czas przygotowania

15 min

liczba wyświetlen

4628

KOSZT 1 PORCJI: 3 zł

AUTOR: slashsnakepit

Kapłon

Składniki

Chleb
Cebula
Wędlina dowolna lub cienka kiełbasa (zależne od tego co woilisz lub masz w lodowce)
1łyżka koncentratu pomidorowego
oliwa
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Cebule pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. To samo zrób z wędliną/kiełbasą i chlebem który również pokrój w kostke. Łyżkę koncentratu pomidorowego wrzuć do miseczki po czym dodaj podsmażony chleb, cebulę i mięso. Zalej gotującą się wodą i wymieszaj. Dopraw solą pieprzą itd. do smaku. Smacznego.

PS. Zamiast koncentratu bardzo dobrze sprawdza się również barszczyk czerwony w proszku.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

cebula, szybka, zupa, kac,

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER