przepis na Kurczak pod białą pierzynką
czas przygotowania

30 min

liczba wyświetlen

3607

KOSZT 1 PORCJI: 7 zł

AUTOR: Trolka

Kurczak pod białą pierzynką

Składniki

Pierś kurczaka
Cebula
Duża śmietana
Mleko
Pieprz, sól, oregano
Masło lub margaryna
Mąka
Ziemniaki lub makaron

Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na patelni(na oleju).
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle do czasu kiedy zrobi się miękka (najlepiej w garnku. Gdy cebula zmięknie dosypać łyżkę (nawet 2)mąki i wymieszać. Następnie dodać śmietanę oraz mleko (w takiej proporcji aby sos był nie za rzadki).Jeżeli sos jest rzadki zagęścić wszystko mąką. Dodać pieprz, sól, oregano. Dodać do sosy kurczaka i chwile poddusić. Podawać z ziemniakami lub makaronem. Wszystkie możliwości dozwolone.
Polecam !

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

kurczak, oregano, śmietana

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER