przepis na Gyros
czas przygotowania

20 min

liczba wyświetlen

3547

KOSZT 1 PORCJI: 8 zł

AUTOR: anggelaaa

Gyros

Składniki

Kapusta pekińska
Kukurydza
Filet z kurczaka
Przyprawa do gyrosa (kebaba)
Majonez
Ogórki konserwowe

Sposób przygotowania

Na początku należy pokroić filet w kostkę, następnie wrzucić na patelnię z odrobiną oleju, dodać przyprawę do gyrosa (im więcej tym lepiej,smażyć ok. 10 minut, odstawić i poczekać aż ostygnie.
Kapustę posiekać do dużej miski, dodać kukurydzę i pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Po ostygnięciu kurczaka dodać go do kapusty (Nie wlewać tłuszczu z patelni do sałatki!, dodać majonezu (ilość wedle uznania) i wszystko wymieszać.
Osobiście nie polecam dodawać keczapów i innych takich, bo zabije to cudowny smak gyrosa :).
Majonez można po części wymieszać z jogurtem naturalnym.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

kapusta, kukurydza, gyros, majonez, ogórki, kurczak

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER