przepis na Kotleciki z jajek
czas przygotowania

30 min

liczba wyświetlen

3155

KOSZT 1 PORCJI: 12 zł

AUTOR: gosiczny

Kotleciki z jajek

Składniki

*6 jajek ugotowanych na twardo
*1 jajko surowe
*natka pietruszki/koperek
*szczypiorek
*bułka tarta
*masło
*olej
*sól,pieprz

Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo jajka kroimy w kosteczkę.Szczypiorek siekamy i podsmażamy na maśle,aż się ładnie zeszkli.Gdy trochę przestygnie dodajemy szczypiorek do pokrojonych jajek, wbijamy jedno surowe jajko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, bądź koperku, dodajemy łyżeczkę bułki tartej, sól, pieprz dla smaku. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy.
Z powstałej "masy" formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju.
Można podawać na ciepło, ale i na zimno są smaczne.
Dobry dodatek do obiadu.
Z podanych proporcji składników wyjdzie ok.6-7 kotlecików. Składniki można podwoić (chodzi o podwojenie ilości jajek: 12 jajek na twardo, 2 surowe).

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

jajka, kotlety, kotleciki, obiad

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER