przepis na Kruszonka z brzoskwiniami i pistacjami
czas przygotowania

10 min

liczba wyświetlen

2847

KOSZT 1 PORCJI: 5 zł

AUTOR: niezla_cholera

Kruszonka z brzoskwiniami i pistacjami

Składniki

brzoskwinia
45 g płatków kukurydzianych z dodatkiem czekolady.
25 g masła
łyżeczka niesolonych pistacji

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Obierz brzoskwinię i usuń pestkę. Pokrój ją w plasterki i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego.
Rozgnieć orzechy i posyp nimi plasterki owocu. Wsyp do miseczki płatki, dodaj masło i rozgnieć wszystko palcami. Wstaw do piekarnika na 10 minut. Deser należy podawać na ciepło.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

brzoskwinie,pistacje, kruszonka, czekolada,

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER