przepis na Pulpeciki w sosie pomidorowym
czas przygotowania

30 min

liczba wyświetlen

6263

KOSZT 1 PORCJI: 4 zł

AUTOR: Tabasia21

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Składniki

Mięso mielone (wieprzowe z Biedronki 5 zł);
majeranek
1 duże jajko lub 2 małe
bułka tarta
cebula
pieprz
sól
1 Opakowanie sosu pomidorowego
Ryż
Słoik ogórków kiszonych

Sposób przygotowania

1. Włączamy wodę na ryż.
2. Mięso przygotowujemy jak na kotlety mielone. Formujemy średniej wielkości kulki i wrzucamy dowody, gotujemy (ok 15-20 minut od zagotowania)
3. Przygotowujemy sos pomidorowy wg przepisu na opakowaniu
4. Ryż wykładamy na talerz. Następnie pulpeciki i polewamy wszystko sosem pomidorowym. Podawać z ogórkami kiszonymi

Smacznego:)

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Zajadacz 2014-08-07
Nie żałuję że zrobiłem to danie, po prostu. Wykorzystując tanie składniki najadłem się jak nigdy, dodając Pomidori z Pińczowa poczułem smak lata, takich dobych pulpetów dawno nie jadłem. Przepis godny polecenia.

Tagi

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER