przepis na Jabłka pieczone z konfiturą
czas przygotowania

10 min

liczba wyświetlen

2365

KOSZT 1 PORCJI: 5 zł

AUTOR: niezla_cholera

Jabłka pieczone z konfiturą

Składniki

5 jabłek (najlepiej dość twardych i kwaskowych)
5 łyżek konfitury (ja używam żurawinowej)
płaska łyżeczka cynamonu
2,5 łyżki masła

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, wyciąć gniazda nasienne, trochę wydrążyć. Masło roztopić, dodać do niego konfiturę i cynamon.
Jabłka napełnić nadzieniem i ciasno zawinąć folią. Piec do miękkości.

Można posypać migdałami, orzechami włoskimi, itd.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

jabłka, pieczone, konfitura, cynamon

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER