przepis na Parówki w cieście
czas przygotowania

30 min

liczba wyświetlen

6938

KOSZT 1 PORCJI: 5 zł

AUTOR: niezla_cholera

Parówki w cieście

Składniki

25 dag mąki
10 parówek
2 dag drożdży
2 łyżki śmietany
1 łyżka mleka
1 łyżka oleju
jajko
łyżeczka cukru, sól

Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem. Dodać je do mąki razem z śmietaną,żółtkiem,olejem i szczyptą soli. Wyrobić ciasto i rozwałkować (dość cienko).
Pokroić je na pasy (ok. 2cm szerokości). Można je posmarować roztrzepanym białkiem. Na każdym pasku ułożyć połowę parówki i spiralnie owijać wokół niej ciasto.
Tak przygotowane parówki ułożyć luźno na blasze i posmarować resztą białka. Piec na złoty kolor.
Można jest na zimno i ciepło. Najlepiej podawać z ketchupem lub sosami.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

parówki w cieście, drożdże, parówki

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER