przepis na Kotlety z jajek
czas przygotowania

20 min

liczba wyświetlen

4732

KOSZT 1 PORCJI: 5 zł

AUTOR: niezla_cholera

Kotlety z jajek

Składniki

4 jajka
bułka tarta
czerstwa bułka
szczypiorek
olej do smażenia

Sposób przygotowania

3 jajka gotujemy na twardo.
Studzimy,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach (sposób dla leniuchów:rozgniatamy widelcem:).
Czerstwą bułkę moczymy w wodzie, wyciskamy nadmiar płynu i wrzucamy do miski zw startymi jajkami. wbijamy czwarte jajo, doprawiamy solą i pieprzem. Kroimy drobno szczypiorek i wrzucamy. Wszystko mieszamy. W zależności od konsystencji, wsypujemy odpowiednią ilość bułki tartej. Wszystko mieszamy i formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

kotlety jarskie, kotlety z jajek

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER