przepis na Schabowe w sosie pieczarkowym
czas przygotowania

30 min

liczba wyświetlen

3576

KOSZT 1 PORCJI: 2 zł

AUTOR: Ysabell

Schabowe w sosie pieczarkowym

Składniki

* plastry schabowego,
* kilka pieczarek,
* kostka rosołowa,
* 2 łyżki gęstej śmietany,
* 2 łyżki mąki,
* natka pietruszki,
* cebula,
* ząbek czosnku
* olej, masło

Sposób przygotowania

Przyprawiamy schab, smażymy na oleju. Czyścimy pieczarki, kroimy drobno. Cebulę i czosnek siekamy.

Topimy masło na patelni, szklimy cebulę z czosnkiem. Dodajemy pieczarki, smażymy. Dodajemy schab, podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, dusimy do miękkości. Sos zagęszczamy mąką i śmietaną, przyprawiamy.
Dekorujemy pietruszką, podajemy na ciepło.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

Schabowe, sos, pieczarki

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER