przepis na Makaron po żydowsku
czas przygotowania

40 min

liczba wyświetlen

4724

KOSZT 1 PORCJI: 3 zł

AUTOR: Ysabell

Makaron po żydowsku

Składniki

duża kapusta zielona,
0,5 kg makaronu świderki,
1 cebula,
łyżeczka kminku,
łyżeczka papryki czerwonej,
pół łyżeczki chili,
łyżeczka kolendry,
sól i pieprz,
olej do smażenia

Sposób przygotowania

Kroimy kapustę i dusimy w woku/ dużej patelni aż zmięknie (30 minut). W osolonej wodzie gotujemy makaron. Podsmażamy cebulę, dodajemy do kapusty. Kapustę przyprawiamy kminkiem, papryką, chili i solą, dodajemy makaron.
Można dodać smażonego kurczaka.
Podajemy na gorąco.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

Makaron, kapusta, kuchnia żydowska

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER