przepis na Grzanki z piwem
czas przygotowania

20 min

liczba wyświetlen

3167

KOSZT 1 PORCJI: 4 zł

AUTOR: oppa

Grzanki z piwem

Składniki

chleb tostowy,
margaryna,
boczek,
butelka piwa,
trochę startego sera,
żółtko,
szczypta soli i cynamonu

Sposób przygotowania

1. Nastawiamy piekarnik na 150-200 stopni.
2. Pół szklanki piwa mieszamy ze STARTYM DROBNO serem, cynamonem i solą (zrobić z tego sos).
3. Chleb posmarować obustronnie margaryną, opiec na złoto. Ułożyć na nim boczek, polać sosem i wsadzić na 10-15 minut do nagrzanego piekarnika.
4. Wyjąć grzanki, wlać resztę piwa do szklanki i raczyć się cudownym śniadaniem.


UWAGA: Radzę nie przesadzić z piwem do sosu - do odpowiedniej konsystencji musicie dojść sami, ale zbyt rzadki sos tworzy nam grzanki pływające w sosie, a nie sosem polane - no i marnujemy piwo :-)
Smacznego!

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

piwo, grzanki, margaryna, boczek

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER