przepis na  Kostki z kurczaka/indyka z papryką i czosnkiem
czas przygotowania

0 min

liczba wyświetlen

27574

KOSZT 1 PORCJI: 0 zł

AUTOR: kam15

Kostki z kurczaka/indyka z papryką i czosnkiem

Składniki

* 0.5 kg filetow z kurczaka/indyka(ja kupuje w biedronce)
* 1-1,5 papryki
* pol glowki czosnku
* olej
* magi
* Vegeta / Kucharek

Sposób przygotowania

Filety myjemy, pozniej kroimy w kostki - ja kroje w takie 1x1x1, albo cos podobnego, w zaleznosci od upodoban.
Wrzucamy do miski, dajemy troche(nieduzo) oleju, troche magi, dosypujemy przypraw(vegeta), ja dodaje tez sos sojowo-grzybowy - lepiej smakuje i wyglada :)
Po wymieszaniu wrzucamy to na tluszcz i smazymy.
W miedzyczasie obieram i kroje papryke w podobne kawalki oraz czosnek(ja uzywam, Tobie nie musi z nim smakowac) - okolo 3-4 zabki na cale danie.
Mieso trzymam okolo 8-10 minut na ogniu, pozniej wyciagam do talerza albo czegos innego, a na olej wrzucam papryke z czosnkiem - na max 5 minut, po czym wyjmuje je - i mieszam razem z miesem.
Danie gotowe.

----
Uzywajac 0.5 kg miesa wystarcza to na DWIE porcje, ja kupuje zawsze przynajmniej tyle, wiec zostaje na drugi dzien :)
----

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

kostki z kurczaka, papryka, kurczak, piers

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER