przepis na Bolońskie Spagetti
czas przygotowania

30 min

liczba wyświetlen

3403

KOSZT 1 PORCJI: 5 zł

AUTOR: ADMIN

Bolońskie Spagetti

Składniki

makaron spagetti lubella 1 opakowanie
mięso mielone np.wieprzowe 45 dag
pieprz
sól czosnkowa
papryka słodka
oregano
bazylia
ser żółty starty 20 dag
cebulka średnia
koncentrat pomidorowy 2/3 łyżeczki
mąka 1 łyżka

Sposób przygotowania

Cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażamy na łyżce oleju, dodajemy mięso mielone(sól, pieprz, papryka do smaku). Zalewamy wodą mięsko, po zagotowaniu dodajemy koncentrat pomidorowy.
Żeby zagęścić nasz sos dodajemy mąkę wcześniej rozrobioną z zimną wodą. Gotujemy i doprawiamy oregano i bazylią.
Wcześniej ugotowany makaron rozkładamy a talerze na środek polewamy sosem i posypujemy startym serem.

Cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażamy na łyżce oleju, dodajemy mięso mielone (sól, pieprz, papryka do smaku). Zalewamy wodą mięsko, po zagotowaniu dodajemy koncentrat pomidorowy.

Żeby zagęścić nasz sos dodajemy mąkę wcześniej rozrobioną z zimną wodą. Gotujemy i doprawiamy oregano i bazylią.
Wcześniej ugotowany makaron rozkładamy a talerze na środek polewamy sosem i posypujemy startym serem.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

spaghetti, bolonskie, bolognese, papryka, makaron

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER