przepis na Grzanka z parówką i serem
czas przygotowania

15 min

liczba wyświetlen

3276

KOSZT 1 PORCJI: 3 zł

AUTOR:

Grzanka z parówką i serem

Składniki

-kromka chleba
-masło/margaryna
-parówka
-1 lub 2 plasterki sera (ile kto woli)
-ketchup

Sposób przygotowania

-pokrój parówkę na dość cienkie plasterki
-posmaruj chleb masłem z obu stron
-połóż kawałek masła na patelni
-wrzuć na patelnię kawałki parówki tak, żeby na siebie nie zachodziły (żeby wszystkie się szybko, równo przypiekły), na wierzch połóż kromkę chleba, nałóż przykrywkę
-kiedy plasterki parówki się przypieką, obróć je na drugą stronę, chleb połóż obok parówek, żeby zaczął się podsmażać, potrzymaj trochę bez przykrywki
-kiedy parówka będzie gotowa obróć chleb na drugą stronę, wrzuć na niego plasterki parówki i ser
-nakryj patelnię i zaczekaj aż ser się rozpuści
-polej grzankę ketchupem
smacznego:)

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

grzanka, parowka, ser, chleb

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER