przepis na  Bigosowa zapiekanka
czas przygotowania

50 min

liczba wyświetlen

2506

KOSZT 1 PORCJI: 3 zł

AUTOR:

Bigosowa zapiekanka

Składniki

Paczka makaronu typu kokardki lub łazanki
Słoik bigosu od mamy
Nieco bułki tartej i jakiegoś smarowidła

Sposób przygotowania

Gotujemy makaron. W międzyczasie smarujemy naczynie żaroodporne masłem/margaryną i wysypujemy bułką tartą. Nastawiamy piekarnik na ok. 200 stopni i otwieramy mamusiny bigosik.
.Gdy makaron nam się ugotuje, odcedzamy go. I teraz na dno żaroodpornego wkładamy warstwę makaronu(w miare równą i przyklepujemy nieco;)) na to nakładamy warstwę zimnego bigosu. I tak na zmianę, kończąc warstwą z bigosu. Tak przygotowane danie, pod przykryciem wsuwamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok 30-40 minut ( 5 minut przed końcem mozna zdiąć pokrywke by bardziej zarumienić wierzch zapiekanki).
Gotowe- alternatywny sposób na podanie bigosu

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

zapiekanka, bigos, od mamy

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER