przepis na  Ziemniaki w mundurkach z masłem czosnkowym
czas przygotowania

45 min

liczba wyświetlen

4343

KOSZT 1 PORCJI: 5 zł

AUTOR:

Ziemniaki w mundurkach z masłem czosnkowym

Składniki

ziemniaki
1-2 łyżki masła/margaryny
3 ząbki czosnku (lub więcej, według uznania)
sól
folia aluminiowa

Sposób przygotowania

ziemniaki oczyścić jakąś szczoteczką pod wodą, nie obierać ich, owinąć każdego ziemniaka w folię aluminiową i ułożyć w piekarniku na półce, piec ok 40minut, potem najlepiej wyjąć jednego, żeby sprawdzić, czy już są gotowe. W międzyczasie w miseczce wymieszać masło/margarynę (nawet taką na kanapki) z pokrojonym drobniutko czosnkiem i solą, można dodać pietruszkę do smaku. Po wyciągnięciu ziemniaków i rozwinięciu kroimy je na cztery części, smarujemy masłem i jemy razem ze skórką.
Można jeść do mięsa i surówki. :)

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Yvonne 2015-11-04
Tak zwany Juck Potatoes

Tagi

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER