przepis na  Pikantna potrawka z kurczaka
czas przygotowania

25 min

liczba wyświetlen

3262

KOSZT 1 PORCJI: 4 zł

AUTOR:

Pikantna potrawka z kurczaka

Składniki

Piersi z kurczaka (podwójny filet)
ryż (2-3 torebki)
śmietana piątnica 18% (duża)
duża cebula
przyprawa kebab - gyros (prymat)
pieprz
chilli (pieprz cayene)

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy, kroimi w kostkę (grubość zależy od tego jak dużo mamy mięska i ile osób chcemy nakarmić), obsypujemy w przyprawach (pieprz i kebab), rozgrzewamy olej na patelni i smażymy, co jakiś czas mieszając. W tym czasie gotuje nam sie woda na ryz (jak sie zagotuje to wrzucamy go na okolo 20 minut). Kroimi cebule w drobna kosteczke(czasem daje nawet 2). Mięsko bez tluszczu wrzucamy do garnka, na patelni przesmażamy cebulkę i też wrzucamy ją do garnka, nastepnie dodajemy smietane wszystkie przyprawy do smaku (jeszcze raz+ chilli)i na malym ogniu wszystko gotujemy). Wyjmujemy ryz, rozkladamy na miseczki i wszystko polewamy sosem z mieskiem.
Smacznego :)
(wersja krotsza i mniej zmywania-wszystko na patelni-w tej samej kolejnosci)

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

pikantna, potrawka, kurczak

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER