przepis na  Gulasz burżujski
czas przygotowania

50 min

liczba wyświetlen

3365

KOSZT 1 PORCJI: 5 zł

AUTOR:

Gulasz burżujski

Składniki

(dla 4 osób):
- 0.5 kg mięsa(łopatka/karczek/schab)
- 5 średnich cebul
- 5 średnich ziemniaków
- papryka słodka i ostra
- pieprz, sól, czosnek(zwykły/granulowany)
-kostka rosołowa

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć ze wszystkich stron na patelni (prawie jak frytki). Odłożyć na papierowy ręczniczek, żeby ociekły z tłuszczu. Cebulę i mięso pokroić w kostkę podsmażyć na tej samej patelni na której smażyliśmy ziemniaki. Kiedy się mięsko się zrumieni, zalać rosołkiem rozrobionym z 2szkl wody, dodać do wszystkiego ziemniaczki i dusić, aż mięso będzie w środku ugotowane. Pod koniec gotowania doprawić do smaku.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

gulasz burzujski, gulasz, mieso

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER