przepis na  Ziemniaczane Danki
czas przygotowania

40 min

liczba wyświetlen

2530

KOSZT 1 PORCJI: 15 zł

AUTOR:

Ziemniaczane Danki

Składniki

ziemniaki
bułka tarta
sól
pieprz
jajko
masło
olej
mąka

inne elementy (czyli co masz)- są nieobowiązkowe

Sposób przygotowania

* ziemniaki gotujemy tak aby były bardzo miękkie(odcedzamy-wyzbywamy się wody z garnka)
* dodajemy masło około łyżki takiej jak do zupy (jak mamy śmietankę taką małą do kawy-jednorazową też nie zaszkodzi 1-2szt max)
* tu można dodać inne elementy, czyli: kiełbasę,pieczarki,żółty ser drobno pokrojony, szynkę,oliwki,marchewkę-wcześniej ugotowaną, itd.
* dodajemy mąkę około 2-5 łyżek czubatych od zupy
* z powstałej masy wybieramy porcję wielkości paczki fajek lub mniej obtaczamy w mące, następnie w jajku i w bułce tartej i na patelnie jak kotlety, czynność powtarzamy aż wyrobimy tyle Danek ile było masy ziemniaczanej
* smacznego!!!

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

danki, ziemniaczane, ziemniaki

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER