przepis na  spagetti z tuńczykiem i śmietaną
czas przygotowania

20 min

liczba wyświetlen

3147

KOSZT 1 PORCJI: 10 zł

AUTOR:

spagetti z tuńczykiem i śmietaną

Składniki

-2 puszki tuńczyka w oleju
- makaron spagetti
- 1-2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 250 ml śmietany 18% do zup i sosów
- sól
- pieprz
- 2 łyżeczki parmezanu

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy. Na oleju z obu puszek podsmażamy cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dokładamy tuńczyka. Podsmażamy 5-8 min. Zalewamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Przed zjedzeniem mieszamy z makaronem. Parmezanem albo innym serem posypujemy gdy całość wyląduje na talerzach.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

spaghetti, smietana, tunczyk

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER