przepis na  Zupa Rzeźnika
czas przygotowania

30 min

liczba wyświetlen

2798

KOSZT 1 PORCJI: 30 zł

AUTOR:

Zupa Rzeźnika

Składniki

- marchew
- cebula>
- 1,5 l świeżej krwi wołowej
- 350g (ok. 30 szt.) świeżych gałek ocznych wołu
- 1 bagietka
- 0,5 l wody
- duza łyżka Vegety
- sól, pieprz, ocet do smaku

Sposób przygotowania

1. Podsmażamy i szklimy drobno pokrojoną cebulę w kostkę
2. Marchew kroimy w talarki.
3. W garnku mieszamy krew z wodą , dodajemy warzywa i gotujemy na małym ogniu ok 10 min.
4. Gdy zupa zacznie ciemnieć dolewamy ocet i wrzuczamy umyte gałki oczne.
5. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, dusimy jeszcze 3-5 min.
6 Podajemy z bagietką oraz ew. alkoholem
EN VOILA !
BON APETITT !

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

zupa, rzeznika, galki oczne wola, krew wolowa

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER