przepis na  Kolorowa sałatka w charakterze obiadu
czas przygotowania

10 min

liczba wyświetlen

3600

KOSZT 1 PORCJI: 4 zł

AUTOR:

Kolorowa sałatka w charakterze obiadu

Składniki

- pół dużej kapusty pekińskiej lub 1 mała
- puszka kukurydzy
- 2 pomidory
- długi ogórek
- sól, pieprz
- sos czosnkowy

Sposób przygotowania

Na 2-3 osoby
Wszystkie warzywa myjemy. Kapustę siekamy, pomidory i obranego ogórka kroimy w kostkę, dodajemy puszkę kukurydzy, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ok. 100ml sosu czosnkowego. Mieszamy. Gotowe.
Zamiast gotowego sosu można dodać sos własnej roboty: posiekaną drobno główkę czosnku oraz odrobinę pieprzu dodajemy do jogurtu naturalnego i mieszamy.
Sałatka sprawdza się jako osobne danie (bardzo syci) lub jako dodatek do mięsa, ziemniaków, ryżu, makaronu, a nawet naleśników. Masa witamin niezbędnych studentom. Brak kalorii zbędnych studentkom.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

salatka, kolorowa, kapusta, kukurydza, pomidor

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER