przepis na  Kotlet schabowy z żółtego sera
czas przygotowania

5 min

liczba wyświetlen

4485

KOSZT 1 PORCJI: 2 zł

AUTOR:

Kotlet schabowy z żółtego sera

Składniki

żółty ser,
jajko,
bułka tarta do panierowania,
olej do smażenia

Sposób przygotowania

Kroimy gruby plaster sera (grubości ok. 1cm). To będzie nasz kotlet. Rozbijamy jajko i je roztrzepujemy. Maczamy ser z obu stron w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej, tak jak mama to robi. Czynności można powtórzyć. Kładziemy kotlet na bardzo rozgrzanym tłuszczu. Smażymy chwilę z każdej strony. Jeśli panierka będzie dokładnie pokrywała powierzchnię kotleta, to nic z niego nie wycieknie na patelnię. Potrawa sycąca na wiele, wiele godzin. Można jeść np. z ziemniakami i surówką, ale można też samego.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

kotlet, kotlet z zoltego sera, ser, zolty, bez miesa

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER