przepis na  Kapuśniak
czas przygotowania

30 min

liczba wyświetlen

3661

KOSZT 1 PORCJI: 2 zł

AUTOR:

Kapuśniak

Składniki

Ziemniaki
Cebula
Kapusta kwaszona
pieprz ziołowy , sól

Sposób przygotowania

Do garnka wrzucamy obrane ziemniaki pocięte na kawałki i MAŁO soli . Gotujemy aż ziemniaki się ugotują . Jak są miękkie ( ale nie wcześniej - w kwaśnym się nie ugotują ) dodajemy kapustę kwaszoną (BEZ marchewki lub innych dodatków ) . Można dodać kapustę razem z tą wodą z kapusty - wtedy otrzymamy coś jak góralska kwaśnica . Jak kapusta się ugotuje dodajemy usmażoną cebulę ( kapuśniak wegetariański ) lub usmażone mięso . Dodajemy pieprz ziołowy i zwykły oraz solimy do smaku . Mamy do umycia JEDEN garnek i patelnię . Wypróbowane w DS6 PP

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

kapusniak, kapusta, kwaszona, kiszona

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER