przepis na  Spagetti
czas przygotowania

30 min

liczba wyświetlen

2414

KOSZT 1 PORCJI: 5 zł

AUTOR:

Spagetti

Składniki

Makaron najlepiej długi i gruby
Groszek konserwowy 2 puszki
Zupa ogonowa - 2szt
Mięso - może być z kurczaka , kiełbasa , jakieś mięso - cokolwiek
Cebula
Papryczka chili
pieprz , sól , olej

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy troszeczkę twardy W tym czasie smażymy mięso pocięte w kawałkach tak 0,5cm na patelni z olejem . Do garnka wrzucamy zawartość puszki z groszkiem konserwowym - razem z tą wodą która tam jest - daje ona lepszy smak i aromat . Zupy ogonowe rozrabiamy z małą ilością wody i wlewamy do garnka gdzie już mamy groszek . Dolewamy trochę wody - objętościowo musi być mniej niż w instrukcji zup . Sos musi być w końcu gęsty . Jak zupy z groszkiem się ugotują dodajemy to co na patelni - podsmażone mięso z olejem . Jak się nam podgotuje to dodajemy pieprz ziołowy i zwykły oraz papryczkę chili . Można zagęścić pire ziemniaczanym - lepiej zagęszcza niż roztwór mąki . Bardzo dobre spagetti wypróbowane w akademiku DS6 PP .

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

spaghetti, groszek, mieso, makaron

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER