przepis na  Omlet
czas przygotowania

20 min

liczba wyświetlen

2885

KOSZT 1 PORCJI: 3 zł

AUTOR:

Omlet

Składniki

Porcja na 1 osobę:
-2 jajka
-2 łyżki cukru
-2 łyżki mąki
-kawałek masła coby do patelni nie przywierało (wersja dla burżujów)

Sposób przygotowania

Oddzielamy białka od żółtek. Miksujemy białka do sztywnej piany, dodajemy cukier i żółtka dalej miksując. Na końcu dodajemy mąkę i oczywiście dalej miksujemy. Tak przygotowaną masę wylewamy na patelnię po uprzednim rozpuszczeniu na niej masła i smażymy chwilę na małym ogniu patrząc czy się nie przypala (trzeba uważać). Później kiedy już dobrze się podpiecze przewracamy na drugą stronę i powtarzamy poprzednią czynność. Można sobie dodać do smaku więcej cukru, bitej śmietany, owoców, w/e. Smacznego.

Komentarze

Zaloguj się, aby dodawać komentarze

Tagi

omlet, maka, jajko, mleko

OSTATNIE KOMENTARZE

KATEGORIE PRZEPISÓW

TAGI

NEWSLETTER